Pemilik Proton Exora Bold CFE

Logo EOCM - Logo EOCMotorsport - Logo Exora Motorsport
Pemilik-pemilik Exora Bold CFE Sekalian..Cuba Anda Senaraikan…Problem yang ada Dalam Bold CFE…Semenjak Anda Pakai….Nak Tgk Ape Prob Yang Ada…Kalau Setakat satu dua org tu biasa la…kete ape yg xde prob…cuma nak tahu apa yang slalu prob…Untuk Exora Bold CFE…Rakan2 yang belum beli nak tahu…kualiti kereta ni…

  • 50 of 334
  • Ridz Aziz tumpang lalu.. button reset alarm di mana yer? alarm key problem.. huhu.. sblm buka manual nk confirmkan dulu.. huhu.. klu x, bising satu taman nnt…

     

  • Sanoo Tapa indicator dekat meter nyalakan gambar enjin. apa tandanya?

     

  • Kamarul Salina Epin sy baru pakai ezora bold cfe puas hatila..cuma nk mula brgerak tu mcm berat je tp bila dah gerak xrase plk dah cecah 120km…

     

  • Ahmad Jai Dah lama ni.. nak komen jgk. Stahun pkai ok, kbelakangan ni lampu ABS menyala. Terbaru lampu CVT dah mula menyala. Nak balik jauh ni.. masalah ni Proton kena atasi cepat. Mana tahan keta baru dh kena towing. Kesian pengguna banyak habis masa dan duit. kalau ada yg komen nissan panggil semula 250 ribu unit kereta mereka, proton rasanya kena buat macam tu sebab nak jaga kualiti masa depan dan jaga pelanggan.

     

  • Faizal Hamid Saya baru amik kereta semalam…. lepas tutup enjin, bunyi kipas kuat….. sesape boleh bantu?…

     

  • Fzr Bin Ismail saya setuju dengan AHMAD JAI.. LAMPU ABS MENYALA… BARU SETAHU PAKAI…. APALAH PROTON MCM NIH

     

  • Fzr Bin Ismail FAIZAL HAMID : CHARGE TURBO KERETA tu kot……

     

  • Ina Mat rasa takut juga dgr kawan kata gie tu tap tak apa tak pakai tak tahu

     

  • Taufiq Amini Al-Yamani baru je nak booking.. tapi dah macam2 hal. kena buat pilihan yg lain pulak laa

     

  • Mizi Mingon Aku punya loan baru lulus. Dgr korang citer ni seram plk. Harap2 kete yg nak jadi bini no.2 aku ni x meragam. Amin….

     

  • Suhaimi Sham baru rase nk amik exora..bila duk baca problem2 yg ade…mcm x jadi la pulok..iskkk

     

  • Lidiarahaza Damha Ambik je Suhaimi Sham weh. Minggu dpn aku sambut birthday EB yg ke 2. Pernah sekali lampu cvt menyala, gi proton tukar barang. So far ok la, paling laju pernah test 185km/j. Tp kalu mung buat kapal selam mcm kereta kebal mung tu aptb.

     

  • Suhaimi Sham hahaha…ok ke edi?lepas ni ujan 2 hari awal2 ag aku simpan kete banggol..hahahaha

     

  • Lidiarahaza Damha Setakat nie alhamdulillah. Naik Bkt. Tinggi berdesup. Beli kereta nie lbh krg mcm berjudi jugok la. Ada org ok je, x rosak. Ada org rosak sikit2, ada org dok puas hati langsung. Atas nasib, benda ciptaan manusia. Hok tu je mampu, hok lain mampus

     

  • Hamidi Wahid Exora aku ok lagi takat ni… ambil 6 blan lepas… dah 1800km.. puas hati…

     

  • Nurulhuda Abubakar Igt nak amin satu…takut jugak

     

  • Rk Zaidie sy pengguna eb sudah 2 tahon..millage suda 26k..sudah pusing satu semenanjung…masalah besar x ada.cuma kecik2 je tp dlm wrnty..lampu dpn ada kabus..lampu led blskang malap n suis cut off aircon..smua dpt claime..prestasi enjin , pik up, penggunaan peSee More

     

  • Hartini Hanafi My EB Cfe problem has been resolved after a month in SC (COE). They replaced the engine wire harness. Car collected on 20 Dec 2013, ngam sebulan duk wokshop. So far so good. Tp klu wat hal lagi, abis warranty je lg setahun mmg goodbye Proton. Dlm masa sebulan tu, dpt Suprima S for replacement car. Sempat lenjan for 2 weeks.. superb!!

     

  • Nirshasa Salleh Sy pemilik EB dah setahun.mileage 40k.sy nk tanye utk full tank EB bleh pergi brape jag. Bg EB sy hanya boleh dlm 400km ke 450km

     

  • Intan Nadirah Kekawan….antara EB standard dgn EB Premium ada beza banyak ke? Contohnya dari segi eksesori ke atau apa2 la..Baru cadang2 nak tempah satu

     

  • Mazlie Adri byknyer masalh eb nie…br cdg nk beli…kena cr lavina gak le

     

  • Muhamad Yaakub Ali Salam..kalau EB dgn a

     

  • Muhamad Yaakub Ali Avanza mana bagus ya?

     

  • Mazlie Adri pergi test drive dulu bro…dr segi enjin dpt kat EB..suspension dpt kat lavina

     

  • Mazlie Adri avanza dia bumping blkg..dia goyang bl bawa..

     

  • Aca Azhar Intan Nadirah : yang sama antara EB standard dgn EB premium hanyalah enjin dan body sahaja. refer http://www.proton-edar.com.my/…/Model%20Pricing%20and… & SPECS

    www.proton-edar.com.my

    Find out what makes Proton Exora the ideal family vehicle. Designed and realised by Malaysians, this car is set to amaze you.

     

  • Aca Azhar EB standard : xde steering button control, xde autocruise, xde cermin sisi lipat elektrik, xde rear camera, xde leather seat dgn arm rest seat depan dan belakang, xde socket kedua utk penduduk belakang, dashboard berbeza kualiti, xde dvd player10 inci See More

     

  • Ruzila Bte Rahadi Sy pakai hampir 1 lebih masalah pada lampu ABS menyala dan sistem ABS tak berfungsi

     

  • Turun Turun aku punya exora cfe dah guna 1 tahun lebih…masalah cuma headlamp berkabus masuk air …..enjin plak OK…cuma nak kene reformat cpu sbb ada lg masalah enjin nak mati….

     

  • Ahmad Jai Dec 13 EB CFE masuk sc, 2 hari utk solve CVT prob. Lepas ambil pakai tak sampai sebulan dan nyala lagi CVT. 6hb Jan 14 hantar lagi ke SC. Katanya nak tukar barang kat kotak gear. Harap masalah ni selesai. Habis masa sebab masalah ni..

     

  • Turun Turun Mula2 aku beli cuma masalah enjin cfe macam nak mati…dah buat reset ecu…bila dah guna jadi lagi masalah jerking….pagi tadi pukul 9.00 ( 8.2.2014 ) anta kat sc…bagi tau masalah jerking…dia cakap jerking dgn enjin nak mati ni sama jer ada efectSee More

     

  • Mohdzaher Puteh keta EB baru 6 bulan pakai.. masalah baru jadi 2 hari lepas.. minyak power stering kering.. bawa p check kt 2 buah wshop kawan, pomen pun heran, bila top up minyak, miyak akan kurang, tapi cek bawah enjin n bawah body, x ada minyak leaking.. esok baru nak bawa p cek kt proton srvis.. ada sapa2 biasa kena mcm nie ke?

     

  • Aya Shidi sya bru 5 blan pakai lampu cvt dh menyala hantar pusat service ckap ok bila kluar pusat service tk sampai 1 kilo dh nyala pening2 tpi prestasi tk ganggu cma tk sedap mata melihat je.

     

  • Teh Sarbat aku dah gune 2 taun ++. alhamdulillah masih sihat walafiat, masih mantop dan masih mengancam. ramai orang kate yang 1st batch banyak masaalah, tapi akunye EB mungkin salah satu yang sebaliknye. sebis berkale hanye +- RM200 je. banyak jasenye tampe menSee More

     

  • Hakuna Matata 1st service kat sepang bila jek EB ada leaking grese kat tayar depan penumpang. refer kat proton cose subang defect pd drive shaft. Alhamdulillah dpt tukar onthespot. Takyah nak berulang subang brkali2. TQ proton service ctr 

     

  • Teh Sarbat selepas 2 taun ++, baru ari ni aku buat sebis 30000KM. abis RM182. yang lelain tak ade masaalah. ok je.

     

  • Aku Apit pkai setahun…ABS nyala…penah mati tiba2 masa engine hidup (kereta kt parking…tak bergerak)…hantar SC dia kata kn flushing & check ABS depan….SC yg aku nata xleh buat coz xder alat…

     

  • Wan Mohd Nor Wan baru sebulan lebih pakaieb cfe tadi kat traficlight lampu hijau tekan minyak enjin mati tiba2. free gear start balik hidup ..apa masaalahh tu……baru sebulan pakaii…

     

  • Colek Kerang sy blm beli lg exora…tp sngat berminat…igat nak ambik yang terbo…tp risau gak…takut terbo bermasalah….harap ada pencerahan…

     

  • Mohd Jailani ezora bold stkat n terbaik…….

     

  • Hayati Baharudin sy ambik exora bold oct 2013.. hari pertama pakai, motor wiper dah rosak.. setakat ni dh dua kali tukar motor wiper.. lepas tu tadi dalam jem kereta tak boleh gerak. ada lampu amaran CVT.. off engine and start balik baru boleh jalan.. kereta baru peragai macam ni.. tak sepatut nye terjadi.. proton patut lebih maju dalam industri automotif

     

  • Mohd Zamri Mohd Noor alhamdulillah….pakai yg first 09…..mllg cecah 70xxkm…..ok je….

     

  • Wan Zack aku br ambl eb turbo 2014 ,3 mgg lps..smgg guna dah kena lmpu engine dan cvt nyala..hntar proton servis blik dan skrg ok lg dah test blk kg..1000km dahh..keta mmg sdp tp bila jd mcm2 ni xsdp hati plk bila nak drive jauh2…

     

  • Tay Teh mengapa setiap kali l start engine air Akan keluar dari Exzos belakang siapa boleh jelas.?

     

  • Shukor Hussin masalah timbul lepas 100 000 km..sy pakai exora genap 2 tahun milage 106 000 KM..masuk je 100 k km..motor viper rosak..damm..ade sape tau mana mau angkat barang ni dan berapa harga??

     

  • Ahmad Fuat tay teh.. saya akan suka kalau tgk ekzos kereta saya bila start pagi2 keluar air..salah satu tanda2 ruang kebuk pembakaran yg bersih..sy pakai gen2..selalu tgk ada air keluar kat ekzos..tapi risiko nya 9 thn pakai,dah 3 kali tukar tabung ekzos…

     

  • محمد هيرول عزمي Shukor Hussin sama lah… last year.. fuse front wiper exora saya asyik blow jer..complaint and claim warranty..dapat wiper motor baru… skrg jadi balik… problem yg sama… warranty kereta dah abis dah..huhuhu…still investigate apa main problem dia…

     

  • Omen Necrofis Air yg keluar dr ekzos tu mean kebuk pembakaran bersih…pembakaran bahanapi lengkap…

     

  • Tay Teh terima kaseh Ahmad fuat Dan omen nefris tapi keluaran air tu bukan sedikit Amoi serupa budak Kencing ha ha. mengapa ?
 
 

Sumber : FB-Pemilik Proton Exora Bold CFE



Website : http://www.exoramotorsport.com/
Blog : http://eocm-malaysia.blogspot.com/

EXORA OWNERS’ CLUB MOTORSPORT ( EOCM ) adalah sebuah Kelab Permotoran. Telah didaftarkan di bawah Akta Pesuruhjaya Sukan Malaysia ( PJS ) di bawah naugan Kementerian Belia & Sukan ( KBS ) pada 05 April 2012. No Sijil Pendaftaran : 5337/2012. Yuran keahlian peserta adalah sebanyak RM30.00 bagi keahlian Seumur Hidup dan TIADA Yuran Bulanan mahupun Yuran Tahunan.

6 thoughts on “Pemilik Proton Exora Bold CFE

  1. Assalammualaikum…saya mengalami masalah kerap berlaku susah nak masuk Gear dari P ke D atau bla..bla..bla..maksud saya Dari P selepas parking ke R ke D ke N ker gitu la…untuk Proton Exora Bold 2015 saya….saya dah komplen setiap kali g servis tapi masih sama..pihak servis pun xtahu…jadi apakah masalahnya…!!! sebelum habis warranty elok lah jika saya dapt setelkanya

  2. 26Oktober2018, 2bln lagi@29Dis2018 cukup 3tahun dgn mileage 40k. Shifting gear loose@ Rosak( antara engine Dan CVT gearbox) dlm proses baiki coz under warranty. Jarang guna, ttp bila sakit, tu dia, masuk D @ R, xblh jalan, even engine hidup. So, I hv to let it go. Nightmare dgn Exora Turbo…..Sarikei, Sarawak

  3. As Salam…sebelum nie EB Saya boleh mencecah 210km…tapi sekarang nie cuma boleh cecah 180km saja…adakah software flushing Saya buat tuh kacau until speed limit EB Saya…Saya pakai EB CFE 2012..2nd generation…siapa2 boleh Bantu…Saya nak dapatkan software yg version kedua

  4. As Salam…sebelum nie EB Saya boleh mencecah 210km…tapi sekarang nie cuma boleh cecah 180km saja…adakah software flushing Saya buat tuh kacau until speed limit EB Saya…Saya pakai EB CFE 2012..2nd generation…siapa2 boleh Bantu…Saya nak dapatkan software yg version kedua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *